Lees meer over de aanstaande online contactbijeenkomsten, vacatures LAA-ambassadeurs en de opschoonactie Pleio-LAA.

Contactbijeenkomsten LAA in tijden van corona

De zomerperiode is voorbij: een mooi moment voor een nieuwe ronde contactbijeenkomsten over de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (LAA). Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zijn de bijeenkomsten nog niet op locatie maar online en gaan we dit keer live!

Het programma
De bijeenkomst gaat van start met een pubquiz vol vragen over LAA. Wie gaat er met de winst vandoor? Het wordt een strijd om eeuwige roem. Vervolgens staat ‘LAA in tijden van het coronavirus’ centraal. De afgelopen maanden hebben veel gemeenten vragen gesteld over hoe in deze tijd om te gaan met signalen en huisbezoeken. Door in kleinere groepen aan de slag te gaan is er ruim de gelegenheid om hierover ervaringen en ideeën uit te wisselen. De deelnemers werken aan een van de vier verschillende casussen die betrekking hebben op LAA in tijden van het coronavirus. Bijvoorbeeld over hoe je nu op een verantwoorde manier een huisbezoek kunt afleggen en is er een nieuw LAA-signaal te bedenken in deze periode. Na afloop worden de ideeën van alle contactbijeenkomsten gebundeld en op Pleio-LAA geplaatst.

Zorg dat je erbij bent!
In de evenementenkalender (na inlog) staan de verschillende data, hier kun je je ook aanmelden. Vind je het leuk om ervaringen uit een andere regio te horen? Meld je dan aan voor een bijeenkomst in een andere regio. De contactbijeenkomsten worden georganiseerd voor iedereen die werkzaam is binnen gemeenten en zich bezighoudt met LAA of daarin geïnteresseerd is. Om de agenda te zien heb je een Pleio-LAA account nodig. Heb je dat nog niet, meld je dan nu aan.

Contactbijeenkomst juni
Heb je de online contactbijeenkomst over het proces rondom adresonderzoek gemist? De presentatie van de bijeenkomst kun je nog downloaden.

Gezocht: nieuwe LAA-ambassadeurs

Draag jij adresonderzoek een warm hart toe? Vind je het leuk om anderen te enthousiasmeren en te begeleiden in hun werk? Word dan ambassadeur voor LAA!

Als LAA-ambassadeur assisteer je de RvIG accountmanager in jouw regio. Je werkzaamheden bestaan o.a. uit het ondersteunen van buurgemeenten (op basis van je praktijkervaring) en het bevorderen van samenwerking tussen gemeenten op het gebied van adresonderzoek. Daarnaast help je RvIG bij het signaleren van trends en ontwikkelingen.

Voorwaarden: je bent in dienst bij een gemeente, je hebt (ruime) ervaring met het doen van adresonderzoek en je bent gemiddeld één dag(deel) per week inzetbaar (maximaal 8 uur). Je wordt gedetacheerd bij RvIG voor een periode van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging (max. 3 jaar). Vanwege de huidige situatie rondom corona kan het zijn dat je pas vanaf begin volgend jaar (2021) van start kunt met je werkzaamheden als ambassadeur.

We zoeken ambassadeurs voor de volgende regio’s:

  • Zuid-Holland-Zuid (omgeving Rotterdam)
  • Brabant-Limburg (omgeving Eindhoven)
  • Midden-Zuid (omgeving Arnhem-Nijmegen)
  • Midden-Noord (omgeving Amersfoort/Zwolle)
  • Noord-Oost (omgeving Groningen/Assen)

Heb je interesse, of weet je een geschikte kandidaat? Neem dan voor meer informatie contact op met Ivo van der Hart, accountmanager gemeenten, via Ivo.vanderHart@rvig.nl. Reageren kan tot 16 oktober.

Mis je documenten? Neem dan contact met ons op via info@rvig.nl.

Nog geen lid van Pleio-LAA? Maak eerst een algemeen account aan op Pleio.nl en ga vervolgens naar Pleio-LAA om de aanmelding compleet te maken.

Opschoonactie Pleio-LAA

Pleio-LAA, het besloten online kennisplatform van en voor LAA-deelnemers, bestaat al weer een aantal jaren en de informatie op de website is in die tijd flink gegroeid. Het werd dan ook tijd om alles eens goed na te lopen en te kijken of alle informatie nog actueel en relevant is. Sommige documenten kunnen van de website verwijderd worden of zijn inmiddels al weg en andere artikelen worden herschreven.

De documenten uit het forum zijn ook terug te vinden op andere plaatsen binnen Pleio-LAA. We gaan de documenten die uit het forum komen op de rest van de website verwijderen. Dit is ook de start voor een nieuwe werkwijze, waarin we een scheiding aanbrengen tussen de documenten die in het forum staan en de overige informatie. We maken deze keuze omdat alle websites van de overheid moeten voldoen aan de Toegankelijkheidseisen. En de documenten die nu gedeeld worden in het forum kunnen de toegankelijkheidstoets niet altijd doorstaan.