Tekst Leestijd ca. 2 minuten

Nummer 18 van LAA Magazine is deze keer geheel gewijd aan het werken met risicogericht adresonderzoek binnen, door en tussen gemeenten. In de volgende ronde bijeenkomsten van de dertien regionale LAA-contactgroepen zal dat thema namelijk centraal staan, in januari en februari 2019. Deze editie geeft alvast diverse invalshoeken, om verdere ervaringen mee uit te wisselen.

In de volgende editie van LAA Magazine behandelen we het Werkplan 2019: welke soorten signalen komen in ontwikkeling of landelijk beschikbaar, wat zijn verder de nieuw te verwachten ontwikkelingen? 

portret Sylvia Kuilboer
Sylvia Kuilboer

Nieuwe programmamanager

Wie al wat langer met LAA heeft gewerkt zag diverse mensen komen en gaan, maar één naam bleef constant: die van Sylvia Kuilboer. Als project- en later programma-manager geeft zij bij ICTU leiding aan het team dat LAA achter de schermen organiseert. Niet alleen vanaf de start, maar zelfs al eerder: ze was ook betrokken bij de voorloper-projecten waarin het idee voor deze data-gedreven werkwijze ontstond. Haar naam staat daarom onder de vele mailings, rapportages en andere publicaties die LAA heeft uitgebracht.

Na zes jaar bouwen aan de realisatie van risicogericht adresonderzoek draagt zij die verantwoordelijkheid over per 1 januari aanstaande, om een ander overheidsbreed programma te kunnen opbouwen. Dat wordt (iets te simpel samengevat) de Nederlandse deelname aan het EU-brede loket UwEuropa, de ‘Single Digital Gateway’: een centrale voorziening waarmee alle burgers en bedrijven in elk van de Europese lidstaten digitaal zaken kunnen doen met overheden zoals de eigen inwoners van een lidstaat.

portret Nanne de Jong
Nanne de Jong

Haar opvolger is Nanne de Jong, die sinds medio juni al meewerkt bij ICTU als transitiemanager, voor de aanstaande overdracht van LAA aan de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens. RvIG zal LAA immers permanent in beheer nemen. Als transitiemanager heeft hij de werkwijzen van LAA reeds leren kennen; nu neemt hij ook de externe programmaleiding op zich. De interne, dagelijkse leiding blijft in handen van Marco van der Weele, die al sinds de start optreedt als plaatsvervanger van Sylvia en dat ook voor Nanne blijft doen. De continuïteit voor LAA is dus geborgd.